Col·laboració amb Grup Enderrock.

Encartat amb el número especial de la revista pel seu 25è anivesrari.

Què tenen en comú “Les rondes de vi” de Jaume Arnella, “Què volen aquesta gent?” de Maria del Mar Bonet, “L’estaca” de Lluís Llach, “La fera ferotge” d’Ovidi Montllor, “El burgès” de Pi de la Serra, “D’un temps, d’un país” de Raimon, “Noia de porcellana” de Pau Riba, “Paraules d’amor” de Joan Manuel Serrat, “L’home dibuixat” de Sisa i “Petita festa” de Toti Soler? La resposta és la collita del 1968, un any clau per entendre la cançó catalana. Les revolucions que es vivien a escala mundial –des del Maig del 68 a París, la Primavera de Praga o el sorgiment del moviment hippy nord-americà– també van ressonar als Països Catalans. Va ser la creació, edició i popularització d’una desena de cançons que s’han convertit en himnes populars, que han perdurat al llarg de 50 anys i que encara es canten avui en dia. El documental Les cançons del 68 parla d’aquestes cançons a través dels seus autors i intèrprets per descobrir una gènesi de la cançó catalana. Amb la participació de Jaume Arnella, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Pi de la Serra, Maria Salicrú, Joan Manuel Serrat, Sisa, Llorenç Soldevila, Toti Soler i Pau Riba.