Entrevistes a familiars, amics, polítics, noctàmbuls, etc. que van conèixer Ramon Barnils. Un llibre i un documental sobre un periodista d’estil corrosiu i crític.

Ramon Barnils va escriure i col·laborar a Tele/eXpres, El Noticiero Universal, La Vanguardia, El be negre amb potes rosses, Ajoblanco, Solidaridad Obrera i El Temps, entre molts d’altres, i va participar a Catalunya Ràdio, en programes com El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico. A través d’una sèrie de converses s’explica la seva vida i la seva aproximació al periodisme. Un retrat de l’època que va dels anys seixanta fins a finals de segle XX: la lluita antifranquista i el paper del moviment llibertari, així com un qüestionament de la Transició política i la seva aposta per la independència del nostre país.

PREMSA: TV3, La Vanguardia, El Periódico, Nació Digital, El Món, Regió 7,  Vilaweb.